Bak valget står NIKU (Norsk institutt for kulturminneforskning), Oslo kommunes Undervisningsbygg og Byantikvaren i Oslo – samt Planforum
DE UTTALER: «EN AV DE MEST VELFUNGERENDE SKOLEBYGG I OSLO ETTER 1980, AV HØY ARKITEKTONISK OG KULTURHISTORISK VERDI»
Anlegget er utformet på oppdrag fra Skoleetaten i Oslo, som etter å ha studert Grytenes Ungdomsskole i Asker kommune (før Hurum) ba kontoret om å videreføre de gode erfaringene man hadde med dette anlegget – funksjonelt, estetisk og pedagogisk. Anlegget var ferdig utbygget i 1985, fortsatt velfungerende etter 35 år og i god stand.
Klasser på samme trinn er også på Seterbråten samlet i såkalte hjemmeområder, alle med egne klassehager og toalett/garderobeanlegg. Hjemmeområdene er gruppert om et større fellesrom som igjen er forbudet med hovedanlegget, mediatek og spesialrom.
En overetasje innholder administrasjon, personalrom og arbeidsrom for lærere – med et eget uteområde, beskyttet fra skolegården. Anlegget er utformet i såkalt sekkeskurt tegl og naturell tegl på alle takflater – anleggets ”femte” fasade. Anlegget er publisert i et eget blad i regi av Skoleetaten i Oslo.





FRA FELLESROMMET TIL «HJEMME-OMRÅDENE» MED KUNSTNERISK UTSMYKKING I FORM AV EN «RACERBIL» I MALT KRYSSLIMT FINÉR. DENNE ER IKKE BARE BLOTT TIL LYST FOR DET KRESNE LEKENDE ØYET, MEN OGSÅ TIL Å SITTE PÅ – ELLER LEKE SEG OVER. HER MED EN FORNØYD REKTOR SOLVOR VASSHUS (RACERBILEN BLE REHABILITERT I 2021).